Nieuws van de website

Geschiedenis van de website

Klik hier, als links het navigatiemenu ontbreekt.

Geschiedenis van de website

Aanvankelijk (in 1996) begonnen bij CompuServe en daar ontstonden ook al de plannen voor een homepage over Japan, maar eerst werd in 1997 overgestapt naar Multiweb als provider. Hier is ook snel daadwerkelijk begonnen met het opzetten van een kleine homepage over Japan. De eerste opzet bestond nog slechts uit een stuk of 10 kleine pagina's. In januari 1998 werd overgestapt naar Worldonline, maar ook die bleek, technisch gezien, niet altijd even betrouwbaar. Wel groeide de website inmiddels wat verder uit en werd de stap gezet naar het gebruik van frames. Korte tijd is ook gebruik gemaakt van GeoCities (als plek voor een mirrorsite) maar dat was vanwege de reclame geen succes. Inmiddels bestaat GeoCities niet meer. In oktober 1998 werd overgestapt naar Demon als provider en daar werd ook de website gestationeerd met als adres http://www.uchiyama.demon.nl. Sinds september 2001 kon e.e.a. professioneler worden aangepakt vanwege het beschikbaar komen bij Demon van adsl. In verband met het stijgende aantal bezoekers en daarmee de stijgende traffic, werd de website in februari 2004 overgeheveld naar een server van een hostingprovider, met uchiyama.nl als eigen domeinnaam. Dat was mogelijk omdat sinds 29 januari 2003 ook particulieren een dergelijke domeinnaam kunnen verkrijgen.
De website is sinds die tijd te vinden onder http://www.uchiyama.nl. Alle links van anderen uit het verleden, voornamelijk op websites bij particulieren, die verwezen naar uchiyama.demon.nl werden nog wel doorgestuurd naar uchiyama.nl.

In 2006 werd echter bekend dat Demon Nederland zou worden overgenomen door KPN en dat de klanten zouden worden ingelijfd bij Xs4all. Voor ons heeft het daadwerkelijk overzetten naar Xs4all pas in oktober 2007 plaatsgevonden, maar om bepaalde redenen is een andere ISP gezocht en gevonden. Een consequentie hiervan was wel dat alle bovengenoemde links naar http://www.uchiyama.demon.nl sinds half december 2007 niet meer functioneren, maar het betreft hier dan wel zeer oude links (van vr 2004).

In juni 2008 werd geconstateerd dat de domeinnaam uchiyama.be beschikbaar was gekomen (was steeds bezet geweest) en deze is door ons direct in gebruik genomen, omdat onze website ook vaak in Belgi wordt bekeken. Uchiyama.be is een alias van uchiyama.nl en verwijst dus naar exact dezelfde pagina's. Onze website is nu bereikbaar met uchiyama.nl en met uchiyama.be.

De site omvat inmiddels ongeveer 360 pagina's met bijna 460 foto's en afbeeldingen en is in het totaal ruim 14 MB groot. In 2002 is begonnen met een soort fotogalerij over Japan om ook op die manier iets van Japan te laten zien. Al gauw ontstond een dreigend ruimteprobleem en werd de fotogalerij ondergebracht bij een tweede isp-provider, maar in juni 2004 werd de fotogalerij overgeheveld naar de servers van de hostingprovider. Alles staat nu bij uchiyama.nl. Inmiddels heeft de galerij nu ongeveer 80 pagina's met ongeveer 860 foto's en afbeeldingen. Totaal omvat de website nu ongeveer 440 pagina's, ruim 1300 foto's en afbeeldingen en is meer dan 27 MB groot.

De website Uchiyama.nl verheugt zich in een stijgende belangstelling. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds. In februari en maart, de drukste periode, steeg dat aantal naar boven de 200. Traditiegetrouw zakt het aantal bezoekers in de vakantiemaanden, in de maanden juli en augustus zijn dat er minder maar in het najaar stijgt het aantal dan weer. Het genoemde aantal zijn wel de bezoekers die via de openingspagina, waar de teller staat, binnenkomen. Daarnaast is er een nog groter aantal, dat met een gezocht trefwoord via een zoekmachine als Google op een bepaalde pagina binnenkomt. Deze bezoekers worden wel geteld en verwerkt met onze eigen statistieken. Als we deze bezoekers meetellen, zitten we nu rond de 1200 bezoekers per dag.

Aanvankelijk was het ook nog de bedoeling een Engelse versie te maken maar omdat de Nederlandse versie nog continu wordt uitgebreid en gezien het feit dat er in het Engels eigenlijk al zoveel materiaal beschikbaar is, is hier van afgezien.

oktober 2009

Uchiyama         


Deze pagina is een onderdeel van Uchiyama's website over Japan
terug naar begin