Japans nieuws in Nederland

Aardbeving 2011 Het weer in Japan
Links naar Japanse kranten
 

Klik hier, als links het navigatiemenu ontbreekt.


Japans nieuws in Nederland

Deze pagina is bedoeld voor vermelding van nieuws of zaken die niet in de categorie evenementen thuishoren.
Plaatsing van de mededeling op deze pagina is kosteloos. Melden van nieuws of gebeurtenissen kan via het formulier.
Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke fouten in data of teksten.
Door uw info naar ons op te sturen gaat u akkoord met bovenstaande.


Nieuwe DVD van animatiefilm RED TURTLE.
Datum: 23 november 2016

Bericht:
In samenwerking met de bekende Japanse animatiestudio Studio Ghibli maakte de Nederlandse Oscarwinnaar en regisseur Michael Dudok de Wit zijn eerste lange animatiefilm, het prachtige THE RED TURTLE. Na het grote succes in de bioscoop en lovende recensies verschijnt de film nu op DVD. Op 30 november 2016 wordt deze DVD uitgebracht.
Synopsis
Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Op een dag komt hij een mysterieuze schildpad tegen die zijn leven zal veranderen.
Special Edition DVD en Blu-ray
Naast de single disc DVD verschijnt THE RED TURTLE ook als Special Edition DVD & Blu-ray. Deze bevat een 2e disc met 72 min. extra materiaal, waaronder het mooie portret dat de VPRO maakte van de regisseur in de documentaire Het verlangen van Michael Dudok de Wit met daarin ook aandacht voor het maakproces van THE RED TURTLE. Verder bevat de disc 2 korte films van Dudok de Wit: The Aroma of Tea (4 min.) en het Oscarwinnende Father and Daugther (9 min.).
Vanaf 30 november kunt u de DVD kopen via onderstaande link.
Info: http://www.lumiereshop.be/


Nieuwe DVD box met 7 gerestaureerde films van Yasujirô Ozu uitgebracht.
Datum: 15 juni 2016

Bericht:
Op 15 juni 2016 is de DVD-release van de verzamelbox van 7 gerestaureerde films van de Japanse grootmeester Yasujirô Ozu.
Vier van zijn kleurenfilms en drie van zijn zwart-wit films zijn nu voor het eerst gebundeld in één verzamelbox.
Een niet te missen collectie voor elke filmliefhebber.
De box bevat de kleurenfilms EQUINOX FLOWER (Higanbana, 1958), GOOD MORNING (Ohayo, 1959), LATE AUTUMN (Akibiyori,1960) en AN AUTUMN AFTERNOON (Sanma no aji, 1960), en de zwart-wit films LATE SPRING (Banshun, 1949), EARLY SUMMER (Bakushu, 1951), en Ozu’s bekendste meesterwerk TOKYO STORY (Tokyo monogatari, 1953).
Yasujirô Ozu (1903-1963) is een van de grootste filmregisseurs aller tijden. Zijn werk geldt als inspiratiebron voor talrijke grootmeesters zoals Martin Scorsese, Jim Jarmusch en Wim Wenders. Ozu was een invloedrijke innovator, zowel technisch, vormelijk, als narratief. Maar zijn legendarische status heeft ook veel te maken met de weergaloze emotionele resonantie van zijn films, en zijn scherpe oog voor liefde en familiebanden in een veranderende Japanse samenleving.
De adviesprijs van de box is €39,99 en hij is te bestellen in de webshop, waar overigens ook andere Japanse films te koop zijn, zoals van Kurosawa en Kore Eda.
Info: http://www.lumiereshop.be/lumiere-ozu-collection.html


Boek 'Zo Onbeleefd' van Harriet Kroon nu ook als e-book verkrijgbaar: 'Aardig anders'.
Datum: 11 augustus 2014

Bericht:
Nieuwe Digitale Heruitgave van het boek Zo Onbeleefd van Harriët Kroon.
Het onvolprezen boek ‘Zo onbeleefd. Japanners in Nederland’ is digitaal heruitgegeven. Het is het enige boek over de Japanse gemeenschap in Nederland. Als e-book heeft het een nieuwe titel gekregen: Aardig Anders.
Vriendelijker titel
Er is voor een vriendelijker titel gekozen, omdat de oude vaak voor verwarring zorgde. Velen interpreteerden de eerste titel als zouden Japanners onbeleefd zijn, wat allesbehalve de strekking van het boek is. Er was voor Zo onbeleefd gekozen, omdat dit stempel voor beide bevolkingsgroepen geldt: veel Japanners ervaren Nederlanders als onbeleefd en andersom.
Cultuurverschillen
Aardig Anders vormt een collage van interviews en reportages uit de Japanse gemeenschap in Nederland. Japanners kruipen erin uit hun schulp en vertellen vrijuit hoe ze over Nederlanders denken en vice versa. Het wemelt van de verbijsterende, hilarische en soms ook pijnlijke anekdotes over hun cultuurverschillen.
Het boek ontving veel lovende recensies.
Bestellen kan online via de uitgeverij Fosfor
ePub zonder DRM. ISBN 9789462250741
Info en bestellen: http://www.uitgeverij-fosfor.nl/boek/aardig-anders


Verschijning boek: Okasan Moeder uit Holland van Monique Nelen-Oomkens.
Datum: 30 maart 2011

Onlangs is door uitgeverij Free Musketeers het boek 'Okasan Moeder uit Holland' uitgegeven, geschreven door Monique Nelen-Oomkens. Zij schrijft daarin op indringende wijze over haar gevoelens als haar zoon te kennen heeft gegeven in Japan te willen gaan wonen, daar te willen trouwen met een Japanse en daar een nieuw leven op te willen bouwen. Zij beschrijft haar gevoelens als moeder en achterblijver van een expat en later als oma en heeft met dit boek een steun willen geven aan alle achterblijvers, die hun kinderen naar andere verre landen zien vertrekken. Een aanrader.

Auteur: Monique Nelen-Oomkens
Uitgeverij: Free Musketeers
ISBN: 9789048417537


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23 november 2016


Deze pagina is een onderdeel van Uchiyama's website over Japan
terug naar begin