Evenementenkalender

Cursussen en Workshops

Klik hier, als links het navigatiemenu ontbreekt.


Evenementenkalender

Met dank aan alle tipgevers.
Organisatoren van uitvoeringen, optredens of andere interessante evenementen die betrekking hebben op Japan of de Japanse cultuur, kunnen hun evenement d.m.v. een e-mail doorgeven voor plaatsing op deze pagina.
Graag hierbij vermelding van 'Evenement' in de onderwerpregel.

Plaatsing van de mededeling op deze pagina is kosteloos.
Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke fouten in data of teksten.
Door uw info naar ons op te sturen gaat u akkoord met bovenstaande.

Informeer altijd bij de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen.

◄◄ =  meerdaags evenement waarvan aanvangsdatum gepasseerd is.

Augustus 2019

◄◄ 28 september 2018 (vrijdag) t/m 1 september 2019 (zondag)

 

Expositie Cool Japan.
Plaats: Amsterdam, Tropenmuseum.

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur.
Na het succes van Cool Japan in Museum Volkenkunde in Leiden, is de tentoonstelling vanaf 28 september te zien in het Tropenmuseum. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hyperactueel met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur.
Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot 'cute fashion' uit de straten van Tokio.
Tropenmuseum laat met historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan.
Nieuw in deze tweede editie van Cool Japan is de Harajuku kawaii-installatie "Colorful Rebellion - Seventh Nightmare" van de kunstenaar Sebastian Masuda: een meeslepende ervaring van plastic speelgoed, knuffelbeesten, linten en nepbont rondom een leeg bed. De installatie was eerder te zien in New York en Miami.
Info: https://www.tropenmuseum.nl/

◄◄ 24 februari 2019 (zondag) t/m 1 september 2019 (zondag)

 

Tentoonstelling: Women of Japan
Plaats: Delden, Museum No Hero.

Van blokdrukprenten tot kookkunst: Japan is al eeuwenlang een grote bron van inspiratie voor Nederlanders. Dit land kent echter ook een schaduwzijde. Alhoewel meer dan de helft van de Japanse vrouwen afgestudeerd is aan een hogeschool of universiteit, is het aantal vrouwen in topposities een van de laagste van alle ontwikkelde landen. Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze moeten kiezen tussen een carrière of een gezin. Waarom is dat zo? En is dat eigenlijk wel een probleem? In de tentoonstelling ‘Women of Japan’ bekijken we Japan door de ogen van vijf Japanse vrouwen. Hun inzichten over hun leven in Japan worden gecombineerd met de verhalen achter de kunstwerken: variërend van kimono’s uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam tot het tweeluik Three Fates van Miwa Yanagi (2008) uit de collectie van Sammlung Philara. Samen geven ze een beeld van dit fascinerende land.
Adres museum No Hero: Hengelosestraat 2/4, Delden.
Info: https://museumnohero.nl/

◄◄ 15 maart 2019 (vrijdag) t/m 8 september 2019 (zondag)

 

Tentoonstelling Japans Naakt
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Van 15 maart t/m 8 september 2019 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling 'Japans naakt'. In deze unieke tentoonstelling worden de ontwikkelingen binnen de Japanse fotografie getoond door middel van naaktfotografie. Aan de hand van foto’s uit de 19e eeuw, de ‘kunstfotografie’ van de eerste helft van de 20ste eeuw, de sociaal-realistische fotografie van vlak na de tweede wereldoorlog, de experimentele fotografie uit de 60er en 70er jaren tot aan de hedendaagse fotografie wordt het Japanse naakt in beeld gebracht.
De tentoonstelling geeft door de ogen van 20 topfotografen, waaronder Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Nakayama Iwate en Honjo Koro, een veelzijdige kijk op het menselijk lichaam. Hierbij wordt de esthetische, de maatschappelijke en de erotische kant van Japanse naaktfotografie belicht.
Info: https://www.sieboldhuis.org/

◄◄ 31 maart 2019 (zondag) t/m 3 november 2019 (zondag)

 

Japanse tuin in Hasselt geopend.
Plaats: Hasselt (België),  Gouverneur Verwilghensingel 23.

Met 2,5 hectare is het de grootste, authentiek Japanse tuin van Europa en een van de mooiste plekken om de Japanse cultuur ten volle te beleven. De Japanse Tuin in Hasselt is bij uitstek de plek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Gedurende de openingsperiode worden er veel culturele activiteiten georganiseerd, zoals het kersenbloesemseizoen, wensenfestival en het Obon festival. Kijk op de website voor meer informatie, openingstijden en actuele evenementen.
Info: https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin

24 augustus 2019 (zaterdag) en 25 augustus 2019 (zondag)

 

Workshops Shakuhachi
Door: Anne Norman
Plaats en tijd: Haarlem, Ryuzan Privé Cultureel Centrum, 10.30 - 12.30 uur en 14.00 - 16.00 uur.

Naast het concert op 24 augustus zal Anne Norman ook workshops verzorgen. Op beide dagen 2 uur in de ochtend en 2 uur in de middag. Voor deze workshops wordt uitgegaan van een gemiddeld niveau.  Het thema zal zeer waarschijnlijk 'maan' zijn met bijvoorbeeld op zaterdag Shingetsu (Heart Moon) en op zondag iets van haar eigen werk ’Far Below Me’ met als techniek blazen en zingen, afwisselend en tegelijk.
Eén workshop gaat over de technieken om shakuhachi en stem te combineren en voor de anderen zijn er verschillende mogelijkheden, van traditioneel tot modern, van improvisatie tot het maken van je eigen nieuwe stuk. Laat ons op de e-mail van uw aanvraag weten wat u wilt ervaren / wilt leren en we bouwen de workshops rond uw inbreng.
De workshops zijn sessies van elk 2 uur, van 10.30 - 12.30 uur en van 14.00 - 16.00 uur op zaterdag en zondag, het concert is zaterdag vanaf 20.00 uur. Deelname het hele weekend kost € 60, - (inclusief concert), deelname aan zaterdag € 40, - (inclusief concert), op zondag € 30, - en het concert € 15, -.
Privéles voor € 30, - op afspraak.
De locatie is elke ochtend om 10.00 uur geopend.
Reserveren gewenst, kan via email: verdoold2@kpnplanet.nl of telefonisch op 0182-373396.
Info: verdoold2@kpnplanet.nl of telefonisch op 0182-373396.

24 augustus 2019 (zaterdag)

 

Huisconcert Shakuhachi Rings around the moon.
Door: Anne Norman & Friends
Plaats en tijd: Haarlem, Ryuzan Privé Cultureel Centrum, Aanvang: 20.00 uur.

Een concert van Japanse muziek, met shakuhachi en koto. Anne Norman, een shakuhachi meester en componiste uit Australië zal dan spelen op de locatie van de voormalig studio aan het Spaarne.
Er zal die avond ook een Nederlandse geisha aanwezig zijn.
Het centrale thema van het concert zal de maan zijn, met stukken zoals het traditionele Shingetsu en haar eigen compositie Far Below Me. Zij zal worden begeleid door de Amerikaanse kotospeelster Claudia Erland.
Reserveren is gewenst, dit kan via email: verdoold2@kpnplanet.nl of telefonisch op 0182-373396.
Adres: Spaarne 24 in Haarlem (poster op de deur).
Bijdrage € 15.
Informatie over Anne Norman: https://annenorman.com
Info: verdoold2@kpnplanet.nl  of telefonisch op 0182-373396.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave in PDF.

25 augustus 2019 (zondag)

Nihongo Kaiwa op zondag.
Plaats en tijd: Amstelveen, Bibliotheek, 13.00 - 15.00 uur.

Hoewel in de maanden juli en augustus de reguliere vrijdagsessies wegens vakantie niet doorgaan zijn er wel 2 sessies op een zondag, een in juli en een in augustus. Dan bieden de dames van The Japan Women's Club in Amstelveen gratis de mogelijkheid om conversaties te voeren in het Japans. Door de ongedwongen wijze waarop dit gebeurt is het zeer geschikt voor zowel beginners als gevorderden, zoals bijv. studenten van hoge scholen of universiteiten. Voertaal is over het algemeen Engels of Japans. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar u kunt, indien u dit wenst, altijd even contact opnemen via het hieronder vermelde e-mailadres. Toegang gratis.
Plaats is de bibliotheek in Amstelveen, Stadsplein 102.
Info: https://www.facebook.com en jwcnihongokaiwa@gmail.com

25 augustus 2019 (zondag)

Workshop Ikebana
Plaats en tijd: Leiden, SieboldHuis, 14.00 - 15.00 uur.

Maak in deze workshop een bloemstuk in Japanse stijl. Onder begeleiding maakt u stap voor stap een fleurige creatie van bloemen en groen uit het seizoen.
Ikebana is een eeuwenoude Japanse bloemsierkunst en is ruim 600 jaar geleden ontstaan. Deze kunstvorm werd ook beoefend door de samurai. Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen. Over elk bloempje, blaadje en steeltje wordt nagedacht, om een perfecte balans in de schaal of vaas te creëren. De bloemen worden door middel van zogenaamde kenzans, een soort kleine spijkerbedjes, op hun plek gehouden.
Er zijn verschillende stijlen in Ikebana. Elke stijl heeft zo zijn eigen regels en richtlijnen voor de compositie. Op zoek naar inspiratie en benieuwd naar deze stijlen? Doe mee met deze Ikebana-workshop en maak kennis met deze veelzijdige bloemsierkunst.
Kosten € 25. Aanmelden via formulier op website.
Info: https://www.sieboldhuis.org/

25 augustus 2019 (zondag)

 

Lezing Naakt in de Japanse schilderkunst
Door: Inge Klompmakers.
Plaats en tijd: Leiden, SieboldHuis, 14.00 - 15.00 uur.

De tentoonstelling Japans naakt geeft een overzicht van de Japanse fotografie van eind 19e eeuw tot heden, met het naakt als onderwerp. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling geeft Inge Klompmakers op 25 augustus in Japanmuseum SieboldHuis de lezing 'Naakt in de Japanse schilderkunst rond 1900'.
In de lezing gaat Inge in op de introductie van het naakt in de Japanse schilderkunst aan het einde van de 19eeeuw, als nieuw onderwerp dat geïmporteerd werd vanuit de westerse kunstwereld tegelijkertijd met het medium olieverf.
Wat betekende het schilderen van het naakt voor moderne kunstenaars en hoe bemoeilijkte een preutse Japanse overheid het tonen van het menselijk naakt op exposities? Waarom zorgde de schildering Modern Toilette van Kuroda Seiki (1866-1924) voor zoveel reuring in de kunstwereld? Deze vragen komen aan de orde in de lezing en ook laat Inge tal van voorbeelden zien uit het begin van de 20eeeuw wanneer stromingen als expressionisme en fauvisme ook hun intrede in de Japanse kunstwereld hebben gedaan.
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)
Reserveren via formulier op website.
Info: https://www.sieboldhuis.org/

31 augustus 2019 (zaterdag)

De Dordtse Matsuri
Plaats en tijd: Dordrecht, Bibelot, 11.00 - 20.00 uur.

Hét Japanse Cultuur Festival met kunst, muziek, performance-art, games en winkels!
Wij zijn, net zoals jij, liefhebbers van Japanse kunst en cultuur. Wij zijn zelf eigenaren van een Special Edition in het centrum van Dordrecht. Dordrecht is een stad met ontzettend veel monumenten, historische havens, en grote evenementen. Daarom hebben wij besloten om een Japans festival te organiseren op deze geweldige plek in Dordrecht. Vergeet op de dag zelf vooral niet om even een kijkje te nemen in de binnenstad. Op 31 Augustus 2019, van 11:00 tot 20:00 ben je van harte welkom op de Dordtse Matsuri in de Bibelot!
Info: https://www.dordtsematsuri.nl/ en https://bibelot.net/

31 augustus 2019 (zaterdag)

Concert Shakuhachi
Door: Adrian Freedman
Plaats en tijd: Rotterdam, Shofukan, 20.00 uur.

De Stichting Hijiri Shakuhachi organiseert een jaarlijks terugkerende activiteit onder de titel “Carte Blanche” aan, op onze vaste locatie Shofukan in Rotterdam.
Voor de eerste editie van deze Carte Blanche hebben wij de shakuhachi meester, componist en uitvoerend artiest Adrian Freedman uitgenodigd voor een concert op zaterdagavond 31 augustus 2019 en een 4 uur durende workshop op zondag 1 september 2019. De workshop gaat over “Breath, Sound and Awareness” en is voor ieder niveau geschikt. Adrian zal ons verschillende ademhalingsoefeningen demonstreren i.v.m. het bespelen van Honkyoku. Tevens gaat hij zijn eigen compositie “Seijaku” onderwijzen. Het programma van het concert bestaat uit een selectie van traditionele honkyoku, eigen composities en improvisaties.
Zie ook zondag 1 september voor workshop.
Inschrijven voor de workshop en kaartjes voor het concert bestellen via website (link hieronder).
Info en inschrijven: https://www.hijiri.org/shop/

September 2019

◄◄ 28 september 2018 (vrijdag) t/m 1 september 2019 (zondag)

 

Expositie Cool Japan.
Plaats: Amsterdam, Tropenmuseum.

Voor een omschrijving zie de vermelding in augustus.
Info: https://www.tropenmuseum.nl/

◄◄ 24 februari 2019 (zondag) t/m 1 september 2019 (zondag)

 

Tentoonstelling: Women of Japan
Plaats: Delden, Museum No Hero.

Voor een omschrijving zie de vermelding in augustus.
Info: https://museumnohero.nl/

◄◄ 15 maart 2019 (vrijdag) t/m 8 september 2019 (zondag)

 

Tentoonstelling Japans Naakt
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor een omschrijving zie de vermelding in augustus.
Info: https://www.sieboldhuis.org/

◄◄ 31 maart 2019 (zondag) t/m 3 november 2019 (zondag)

 

Japanse tuin in Hasselt geopend.
Plaats: Hasselt (België),  Gouverneur Verwilghensingel 23.

Voor een omschrijving zie de vermelding in augustus.
Info: https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin

1 september (zondag)

Workshop Shakuhachi
Door: Adrian Freedman
Plaats en tijd: Rotterdam, Shofukan, 11.00 uur

De Stichting Hijiri Shakuhachi organiseert een jaarlijks terugkerende activiteit onder de titel “Carte Blanche” aan, op onze vaste locatie Shofukan in Rotterdam.
Voor de eerste editie van deze Carte Blanche hebben wij de shakuhachi meester, componist en uitvoerend artiest Adrian Freedman uitgenodigd voor een concert op zaterdagavond 31 augustus 2019 en een 4 uur durende workshop op zondag 1 september 2019. De workshop gaat over “Breath, Sound and Awareness” en is voor ieder niveau geschikt. Adrian zal ons verschillende ademhalingsoefeningen demonstreren i.v.m. het bespelen van Honkyoku. Tevens gaat hij zijn eigen compositie “Seijaku” onderwijzen. Het programma van het concert bestaat uit een selectie van traditionele honkyoku, eigen composities en improvisaties.
Inschrijven voor de workshop via website (link hieronder).
Info en inschrijven: https://www.hijiri.org/shop/

20 september 2019 (vrijdag) t/m 19 januari 2020 (zondag)

 

Tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor het eerst is er in Europa een overzichtstentoonstelling met bruiklenen, uit Japanse en Europese privécollecties, te zien. Van 20 september 2019 t/m 19 januari 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis ruim honderd etsen die doen denken aan de zeldzame landschapsetsen van Rembrandt van Rijn.
Tanaka Ryōhei (1933) werkt volgens het Japanse motto ‘Streef naar perfectie in alles wat je doet’. De graficus heeft zijn leven gewijd aan de verbeelding van het landelijke Japan. De gedetailleerde etsen in zwart-wit en kleur tonen het Japan met boerenhoeves, tempels en landschappen. Daarbij brengt hij niet alleen de schoonheid, maar ook het verval zorgvuldig in beeld. Tanaka haalt zijn inspiratie uit de omgeving van Kyoto. In zijn atelier zet hij zijn schetsen om naar duizenden fijne lijnen als basis voor een nieuwe prent. De texturen van riet, hout en natuurlijke elementen maakt hij door zijn etstechniek bijna tastbaar.
Info:  https://www.sieboldhuis.org/

21 september 2019 (zaterdag)

 

Voordracht Nippon Achterna: Met Louis Couperus door Japan
Door: Simon Mulder
Plaats en tijd: Amsterdam, Japans Cultureel Centrum, 15.00 - 17.00 uur.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder reisde met Couperus' boeken 'Het Snoer der Ontferming' en 'Nippon' in zijn bagage een kleine eeuw later in Couperus’ voetsporen naar Japan.
Hij vertelt in woord en beeld over het Japan dat De Haagse schrijver hoopte te vinden; het Japan dat Couperus daadwerkelijk aantrof en het huidige Japan.
Vertaler van 'Nippon' Yumiko Kunimori demonstreert de taishogoto, een instrument dat populair was in de jaren '20, toen Couperus Japan bezocht.
Tevens worden enkele door Couperus genoemde prenten tentoongesteld.
Reserveringen worden verzorgd door ticketkantoor.nl
Info: http://www.feestderpoezie.nl/#agenda

Oktober 2019

◄◄ 31 maart 2019 (zondag) t/m 3 november 2019 (zondag)

 

Japanse tuin in Hasselt geopend.
Plaats: Hasselt (België),  Gouverneur Verwilghensingel 23.

Voor een omschrijving zie de vermelding in augustus.
Info: https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin

20 september 2019 (vrijdag) t/m 19 januari 2020 (zondag)

 

Tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor een omschrijving zie de vermelding in september.
Info:  https://www.sieboldhuis.org/

5 oktober 2019 (zaterdag)

 

Lezing: Wat en hoe in Japan. Een goede voorbereiding en vakantie voorpret!
Door: Maria van den Broek (Tonbo).
Plaats en tijd: Rotterdam, Shofukan, 10.00 - 13.00 uur.

Hoe werkt het openbaar vervoer in Japan? Hoe moet ik me gedragen in een restaurant, een Japans badhuis of een Japanse tempel? Moet ik nou wel buigen of juist niet? De Westerse toerist die voor het eerst Japan bezoekt, heeft veel vragen over het land van de rijzende zon.
Een goede voorbereiding draagt bij aan een aangename en ontspannen reis. Daarom geeft Japanoloog Maria van den Broek op zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 – 13:00 een lezing ‘Wat en Hoe in Japan’ bij het Japans Cultureel Centrum Shofukan (www.shofukan.nl) in Rotterdam.
De lezing zal in het Nederlands worden gegeven en is bedoeld voor iedereen die op reis/vakantie naar Japan gaat en kennis wil maken met de Japanse gewoonten en gebruiken. Naast algemene informatie over het land Japan, de verschillende religies, de Japanse taal, omgangsvormen en eetcultuur, zal de presentatie ook allerlei praktische informatie en tips bevatten.
Kosten voor deelname bedragen € 37,50 per deelnemer.
Voor vragen of aanmeldingen, kunt u een mail sturen naar info@tonbo.nl of bellen naar 010 4853624.
Info: http://www.tonbo.nl/

12 oktober 2019 (zaterdag) t/m 27 oktober 2019 (zondag)

Najaarsopening Japanse Tuin Clingendael.
Plaats en tijd: Den Haag, Clingendael, 10.00 - 16.00 uur.

De Japanse Tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 6 weken in het voorjaar en 2 weken in het najaar geopend.
De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en misschien het paviljoen naar Nederland verscheept. Het is de enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde. Toegang is gratis.
Info: http://www.denhaag.nl/

13 oktober 2019 (zondag)

Japanfestival 2019 in Amstelveen.
Plaats en tijd: Amstelveen, Stadsplein, 12.00 - 18.00 uur.

Op 13 oktober 2019 wordt het Stadsplein in Amstelveen omgetoverd in een traditioneel Japan Festival, waar jong en oud (gratis) kunnen genieten van een feestelijk programma. Kom en leer over de typische culturele en culinaire gebruiken in Japan. Op dit festival kunt u genieten van een prachtig programma, met Taiko drums en een verscheidenheid van de Japanse culturele voorstellingen.
Hebt u altijd meer willen weten over de Japanse kalligrafie, Martial Arts? En wilt u de kunst leren van de Origami (Japanse vouwkunst)? Kom dan naar een van de workshops tijdens het Japan Festival.
Een bezoek aan dit evenement zal ook een bijzondere culinaire ervaring zijn! De meest aanbevolen Japanse restaurants van Amsterdam, Amstelveen en uit de regio presenteren hun heerlijke traditionele gerechten uit Japan. Alleen al het eten is reden genoeg om het evenement te bezoeken.
Het evenement zal plaatsvinden in een grote tent op het Stadsplein. Zelfs als het weer niet goed is kunt u toch komen en dit prachtige en bijzondere festival ervaren.
Info: https://www.japanfestival.nl/

18 oktober 2019 (vrijdag)

Kennismakingsworkshop  Sui-zenkai
Plaats en tijd: Tilburg, Zendo van zen.nl, 12.30 - 16.00 uur.

In de zendo van zen.nl te Tilburg is er voorafgaand aan de Sui-zenkai een kennismakingsworkshop waar geïnteresseerden en beginners de instrumenten kunnen leren kennen, een eerste noot leren spelen en een kyotaku kunnen kopen van de maker, Thilo Burdach, zelf. Dit is een eenmalige unieke gelegenheid voor Nederland. Vanwege de ruimte en het beschikbare aantal instrumenten zal er slechts beperkt inschrijven mogelijk zijn.
Adres Zendo: Sint Josephstraat 69, Tilburg.
Info: http://www.kyotaku.nl/agenda.htm

19 oktober 2019 (zaterdag) en 20 oktober 2019 (zondag)

Sui-zenkai
Plaats en tijd: Tilburg, Zendo van zen.nl, 10.00 - 16.00 uur.

Deze Sui-zenkai is alleen voor kyotaku bezitters. Mensen met grote ji-nashi shakuhachi kunnen eventueel meedoen na overleg. De kosten voor deze sui-zenkai bedragen 90 euro p.p. voor 2 dagen. Voor wie slechts 1 dag komt zijn de kosten 60 euro. Opgave vooraf vereist. Mensen die de kennismakingsmiddag hebben meegedaan en een instrument hebben gekocht kunnen desgewenst bijtekenen voor deze 2 dagen.
Tijdens de Sui-zenkai zal aandacht worden geschonken aan de diverse zen-aspecten van de kyotaku. In principe wordt er een Sui-zenkai in het voorjaar en een in het najaar gehouden. Alleen open voor spelers of mensen die daadwerkelijk willen gaan spelen.
Dit jaar ligt de nadruk op de stukken die door Koku Nishimura zelf geschreven zijn, zodat het culturele erfgoed van Koku Sensei ook in Nederland door zal leven. Tevens geeft het begrijpen van zijn stukken meer inzicht in wie Koku Nishimura nu eigenlijk was.
Na inschrijving ontvang je de muziek en recordings van de stukken die onder andere gespeeld gaan worden.
Adres Zendo: Sint Josephstraat 69, Tilburg.
Info: http://www.kyotaku.nl/agenda.htm

November 2019

◄◄ 31 maart 2019 (zondag) t/m 3 november 2019 (zondag)

 

Japanse tuin in Hasselt geopend.
Plaats: Hasselt (België),  Gouverneur Verwilghensingel 23.

Voor een omschrijving zie de vermelding in juli.
Info: https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin

20 september 2019 (vrijdag) t/m 19 januari 2020 (zondag)

 

Tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor een omschrijving zie de vermelding in september.
Info:  https://www.sieboldhuis.org/

December 2019

20 september 2019 (vrijdag) t/m 19 januari 2020 (zondag)

 

Tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor een omschrijving zie de vermelding in september.
Info:  https://www.sieboldhuis.org/

Januari 2020

20 september 2019 (vrijdag) t/m 19 januari 2020 (zondag)

 

Tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid. Japanse etsen van Tanaka Ryōhei’.
Plaats: Leiden, SieboldHuis.

Voor een omschrijving zie de vermelding in september 2019.
Info:  https://www.sieboldhuis.org/

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 21 augustus 2019


Deze pagina is een onderdeel van Uchiyama's website over Japan
terug naar begin