Kyoto algemeen

Kyoto Kiyomizudera Nara K˘fukuji Amanohashidate
Kyoto Fushimi Inari

Kyoto Nij˘kasteel

Nara T˘daiji

Himeji

Kyoto Kinkakuji

Kyoto T˘fukuji 1

Nara Kasuga Taisha Hiroshima
Kyoto Ginkakuji Kyoto T˘fukuji 2 Nara H˘ryűji
Kyoto Heianschrijn Narapark Uji (By˘d˘in)

Klik hier, als links het navigatiemenu ontbreekt.

Kyoto - Ginkakuji

Ginkakuji betekent Zilveren paviljoen, hoewel het nooit met zilver bedekt is geweest. De benaming is eigenlijk meer ter onderscheiding van het Gouden paviljoen.
Het ligt in het noordoosten van Tokyo en heeft een schitterende tuin. Het is door sh˘gun Ashikaga Yoshimasa in 1489 gebouwd. De Ginkakuji is soberder gebouwd dan de Kinkakuji maar deze Ginkakuji is dan ook gebouwd in een periode na grote interne oorlogen, die zich voornamelijk in Kyoto afspeelden, waarbij een heel groot deel van Kyoto verwoest werd. De burgers stortten zich massaal in het boeddhisme omdat men hoopte nog enig geluk in een volgend leven te vinden.

ginkakuji ginkakuji

De begane grond was residentie van de sh˘gun en is gebouwd in de Shinden stijl. De eerste verdieping was het tempeldeel met een boeddhistisch altaar en een groot standbeeld van Kannon. Deze verdieping is gebouwd in de Chinees-boeddhistische stijl. De zandvlakte ernaast symboliseert een Chinees meer.

ginkakuji ginkakuji

Een heuvel, van fijn zand, volgens sommigen een nabootsing van de berg Fuji, weerspiegelt bij volle maan het zachte maanlicht op het paviljoen.

ginkakuji ginkakuji
ginkakuji ginkakuji

Net als de Kinkakuji ligt ook de Ginkakuji aan een vijver.


Deze pagina is een onderdeel van Uchiyama's website en fotogalerij over Japan

terug naar begin