Recent verschenen boek: Tsukémono
Datum: april 2019
Bericht:
Tsukémono
is de titel van een nieuw kookboek waarin je leert om op traditioneel
Japanse wijze met groente te toveren. Oosterse alchemie in de keuken, met
een beetje zout als het magische ingrediënt. In Japan worden
tsukemono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Het zijn
gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. Deze
eeuwenoude methode is eenvoudig thuis toe te passen als toevoeging aan je
maaltijd. Door het pickle- proces ontstaat een geconcentreerde smaak en de
groenten worden enorm knapperig. Iedereen kan het. Met groente, zout en een
pot of een pickle-pers kun je al aan de slag.
Auteur: Peter van Berckel
ISBN: 9789081821575
Hardcover, 200 blz. met vele foto’s en illustraties.
Afmetingen: 30,5 x 21,7 x 2,2 cm
Gewicht: 1200 gram
Uitgever: Rineke Dijkinginga Books
Info: https://petervanberckel.nl/ |